OKULUMUZDA İLÇEMİZ ÖĞRETMENLERİNE EĞİTİM 4.0 KONFERANSI YAPILDI.

OKULUMUZDA İLÇEMİZ ÖĞRETMENLERİNE EĞİTİM 4.0 KONFERANSI YAPILDI.

 

 

          09/10/2019 tarihinde İlçemiz Kaymakamı Hasan ÇİÇEK, ilçemizde görev yapan bütün öğretmenlere Eğitim 4.0 ile ilgili konferans düzenledi.

         Moderatörlüğünü İlçe Kaymakamı Hasan ÇİÇEK' in yaptığı konferansta; Eğitim 4.0 'ın ne olduğu, Eğitim 4.0 olarak bilinen teknolojik gelişimlerin insan üzerindeki değişimleri, bilinen eğitim sistemlerindeki değişimler ve Eğitim 4.0 sisteminin bileşenleri olmak üzere teknolojiyle eğitimsel dönüşümün nasıl gerçekleştirilebileceğine yönelik bilgiler yer aldı.

         Kaymakam ÇİÇEK , diğer alanlarda olduğu gibi eğitim dünyasında da dijital dönüşümün gerçekleştirilmesi gerektiğini, önümüzdeki yıllarda inovasyon ağırlıklı eğitim gerçekleştirilen eğitim kurumlarının daha başarılı olacağına vurgu yaptı. Ayrıca 4.0 ortamında görselleştirilmiş eğitim araçlarının yoğun olarak kullanılmasının kaçınılmaz bir gereksinim olacağına, toplumsal dönüşüme ayak uyduracak yeni teknolojilerin temel ihtiyaçlardan sayılacağını belirtti. Bununla beraber bu dönemde, "yaşam boyu öğrenme" kurumlarının temel misyonları arasında yer alacağının altını çizdi. Ayrıca Kaymakam ÇİÇEK Bilgi kadar liderlik, işbirliği, dijital okuryazarlık, etkili iletişim, duygusal zeka, girişimcilik, takım çalışması ve problem çözebilme kabiliyeti gibi yeteneklerin geliştirilmesi ve kabiliyetlerin kalitesinin garanti edilmesinin de temel öğrenme kazanımlarının gerekliliğinden bahsederek, analitik düşünme, yenilikleri ortaya çıkarma, verimlilik, sorumluluk ve çok kültürlü bilgi paylaşımı gibi unsurlara odaklanmanın önemine değindi.

         Kaymakam ÇİÇEK daha sonra her yerde ve her zaman eğitim – öğretim anlayışının hakim olması gerektiğini, öğrencilerin kendi kabiliyet ve yeteneklerine uyarlanabilir eğitim sistemlerini, öğrencilerin ders içeriklerini oluşturma konusunda öğretmenlerle birlikte çalışma yapılmasını ve web arayüzleri ile erişim sistemlerinin aktif kullanılmasının gerekliliğinden bahsetti.

         Kaymakam Hasan ÇİÇEK 'in konuşmalarından sonra konferans, dinleyicilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

22.10.2019 244

22-10-201922-10-201922-10-2019