OKULUMUZ OKUYOR

EMET KAYMAKAMLIĞI

EMET İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

''2023'E 2023 SAYFA AÇ!'' KİTAP OKUMA PROJESİ ŞARTNAMESİ

Projemiz her sınıf seviyesindeki öğrencimizin kendi seviyesindeki ve ilgilerini çeken kitaplarla buluşmasını ve her gün en az 10-15 sayfa kitap okumaya vakit ayırarak herhangi bir başarı sıralaması kaygısı olmadan 2023 sayfa kitap okuma hedefine ulaşmasını sağlamayı amaçlamaktadır. *Projemiz Cumhuriyet Bayramı ile Milli Egemenlik Haftası arasında,  29 Ekim 2019 – 23 Nisan 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

1.      Projemiz bütün okullarımızda Sınıf Rehber Öğretmenleri, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri ile okul yöneticilerinin takibinde gerçekleştirilecektir. Okul kütüphanesi, ilçe kütüphanesi ve kendi kitaplıklarından seçtikleri kitapları okuyan öğrenciler, öğretmenleri tarafından okuma takibi formlarıyla, okuduğunu anlama ve yorumlama becerilerini test edecek biçimde, okudukları sayfa sayıları yazılarak belirli aralıklarla izleneceklerdir. Proje başlangıç tarihinden bitiş tarihine kadar okunan kitapların sayfa sayıları geçerli kabul edilecektir.

2.       Projenin düzenli olarak kitap okumayı teşvik etmeyi ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedeflemesi nedeniyle, projeye bitiş tarihlerine yakın zamanlarda katılarak kısa sürede hedefe varmayı amaçlayan öğrenciler ödüllendirilmeyecek, proje katılımcılarının  hedef takipleri aylık olarak yapılacaktır.

3.      Projemiz, Zaman Dursun Kütahya Okusun projesiyle bütünleştirilecek ve her gün saat 20:30'da öğrenci ve velilerle okuma etkinliği yapılması, okuma saatinde İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya sayfalarından fotoğraf paylaşımları yapılması sağlanacaktır. Twitter, Facebook, İnstagram sosyal medya sayfalarında açılmış olan #zamandursunkutahyaokusun etiketi ile Twitter @kutahyamem ve @Emetilcemem üzerinden paylaşımlar yapılmaya devam edilecektir.

4.      İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya sayfalarından en az bir tanesi üzerinden #2023ebirdEMETkitap etiketiyle öğrencilerimizin okudukları kitaplarla ilgili paylaşım ve yorumlar yapmaları sağlanacaktır. Okudukları kitaplar hakkındaki görüşlerini içeren birkaç dakikalık videolarla etiketimiz üzerinden en az 1 tane paylaşım yapmaları sağlanacaktır.

5.      2023 sayfa hedefine ulaşan öğrencilerin isim listeleri, okul müdürlükleri tarafından tespit edilecek ve Müdürlüğümüze 27/04/2020 tarihine kadar bildirilecektir.

6.      Hedefe ulaşan öğrencilerimize okulları tarafından başarı belgesi verilecek ve öğrencilerimiz Müdürlüğümüzün organizasyonu ile tarihi, kültürel yerler ve ören yerleri gezileri ile ödüllendirilecektir. Kitap okuyan öğrencilerimiz projenin sonucunda ilimizin güzelliklerini Evliya Çelebi'nin hemşerileri olarak görmüş gezmiş olacaklardır.

7.      Projemize, istekli olan velilerimiz de aynı şartları yerine getirerek katılabilecektir.

Emet İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Okulumuz öğrencileri 2023 sayfa kitap okuma hedefine ulaşmak için hafta içi son derslerin son 20 dakikasını okumaya ayırıyor. Bu bağlamda severek okuma alışkanlığının öğrencilerimize kazandırılması amaçlanıyor. Okul Müdürümüz Ahmet ÇAĞLAR bu proje ile ilgili olarak öğrencilerimiz 2023 sayfa kitap okuma etkinliğinde kitap okuma alışkanlığı elde edememiş öğrencilerimizinde severek kitap okumaya başladıklarını söyledi. Ayrıca 2023 sayfa kitap okuma etkinliğine bütün personelinde katıldığını bu proje ile okulumuzda bir okuma seferberliğinin başladığını kaydetti.

10.12.2019 530

10-12-201910-12-201910-12-201910-12-201910-12-201910-12-201910-12-201910-12-201910-12-201910-12-2019