Okulumuz Tarihçe

08.09.2021 243

GAZİKEMAL İLKOKULU TARİHÇE

İlk binalar silah depoları olan binalardı. Şimdiki Ashaboğlu İlköğretim Okulunun bulunduğu yerdeki binalarda uzun yıllar Eğitim-Öğretim yapıldı. 1948 Yılında bu binalardan biri Emet Ortaokuluna tahsis edildi ve diğer üç binada öğretim faaliyetleri devam etti. 44 yıl Gazikemal İlkokulunu barındıran bu binalar 28 Mart 1970 tarihindeki Gediz Depreminde yıkıldı.
Okulumuz 1970-1972 yılları arasında Ashaboğlu İlkokulu binası çatısı altında eğitim öğretimini sürdürdü. 1971 yılında Deprem İcra Heyeti'nin sağladığı arsa üzerinde yapılan şimdiki binasına taşındı. 1972-1973 Eğitim Öğretim yılından itibaren bu binada faaliyetlerini sürdürmektedir. Hem binanın hem de çevre düzenlemesinin ihtiyaçları Etibank ve Emet halkının girişimleriyle gerçekleştirilmektedir.
İlk binamız artan öğrenci sayısını karşılayamayınca 21-10-1982 tarihinde ikili Eğitim-Öğretime geçilmiştir.
Okulumuza ilk ana sınıfı 08-11-1982 tarihinde açılmıştır.
Okulumuzun normal Eğitim-Öğretime geçmesi için yapılan çalışmalar netice vermiş ve 11-01-1992 tarihinde ek bina yapılmıştır. Normal öğretim 1993'e kadar sürmüştür. 1993-1994 Eğitim-Öğretim yılından itibaren ilköğretimin zorunlu 8 yıla çıkması ve 500'ü aşan öğrenci sayısı nedeniyle yeniden ikili eğitim-öğretime geçilmiştir. 2005 yılında okul yenilenmesi için devletin tahsis ettiği parayla öğrenci-öğretmen tuvaleti, sınıfların ve okulun iç dış boyası; çevre duvarının inşası; kapı ve pencerelerin yenilenmesi yapılmıştır. Aynı yıl okul kantini Okul Aile Birliğinin çalışmalarıyla yapılmıştır.
Okulumuzun ikili Eğitimden normal eğitime geçmesi; uzak sokaklardan pek çok öğrencinin okulumuza gelmesi nedenleriyle yeni bir okul ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu yeni okul inşaatına 2005 yılında başlanmış ve 2006-2007 Eğitim Öğretim yılında hizmete girmiştir.. Yeni yapılan bu okula Gazi Emet İlköğretim Okulu adı verilmiştir. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yarısını bu okula veren okulumuz tekli öğretime yeniden başlamıştır.
2006/2007 Eğitim-Öğretim yılında modern bir anasınıfı kazandırma çalışmaları olumlu sonuçlanmıştır. Bu yıl ayrıca okulumuza müze yapılmıştır. Eski okul binamızın yıkılmasıyla birlikte 2019 Mayıs ayında modern olarak yeni binamıza taşındık. Modern sınıflar, Robotik Kodlama ve Ahşap Tasarım Atölyeleri ile İlçemize hitap eden konferans salonu gibi birçok birimi bünyesinde barındıran okulumuzda 2 Anasınıfı, 8 İlkokul olmak üzere 11 Öğretmen 2 idareci ve 190 öğrenci ile 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında da aydınlık yarınlarımızı yetiştirmek adına okulumuz Hamam Mahallesinde hizmet vermektedir.